Netflix Smart TVNetflix Smart TV, in September 2013 is Netflix in Nederland gelanceerd. Met deze dienst is het mogelijk om tegen een vast bedrag per maand onbeperkt naar films en series te kijken. Netflix werkt op het momenteel op verschillende apparaten, hierdoor kun je er altijd thuis of onderweg wel gebruik van maken. In dit artikel wordt beschreven hoe Netflix werkt in combinatie met verschillende Smart TV’s. Een Smart TV is een televisie met een soort computertje. Hierdoor is het mogelijk om Apps te gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn Facebook of Uitzending gemist, maar ook Netflix heeft een App gebouwd voor Smart TV’s van verschillende merken. De meeste nieuwe TV’s die worden uitgebracht zijn voorzien van een Smart TV achtig systeem.

Wat is een Smart TV

Hierboven stond al kort beschreven dat een Smart TV een soort ingebouwde computer heeft die verbinding kan maken het met internet. De naam Smart TV is een algemene term voor televisies die verbinding kunnen maken met het internet en voorzien zijn van apps. Verschillende merken geven ieder hun eigen draai en naam aan de televisie. In dit artikel staat per merk beschreven over de combinatie van een Smart TV met Netflix. Daarnaast zal er per merk naar een pagina worden verwezen hoe de Netflix App geïnstalleerd kan worden.

Netflix Smart TV Samsung

Netflix Smart TV samsungSamsung heeft in Nederland een groot marktaandeel met televisies, hierdoor is de kans groot dat je een TV hebt van Samsung. Samsung hanteert de naam Smart TV voor hun slimme televisies met internet en apps. Sinds 2011 maakt Samsung Smart TV’s die geschikt zijn voor de streamingdienst Netflix. Heb je nog geen Smart TV en wil je er een kopen van het merk Samsung? Kijk dan even op de website van bol.com. Hier hebben ze veel Smart TV’s van Samsung voor een nette prijs.

Om gebruik te kunnen maken van Netflix op een Smart TV van Samsung dien je een model te hebben die geschikt is voor de Netflix App. Wil je controleren of jouw TV geschikt is? Kijk dan hier, op deze site kan je op serienummer zoeken om te kijken of jouw Smart TV geschikt is voor de Netflix App.

 

Wil je meer informatie over Netflix op een Smart TV van Samsung? Kijk dan op de pagina Netflix Samsung TV. Daar staat ook uitgelegd hoe je de App van Netflix op je televisie krijg en hoe het werkt.

Netflix Philips Smart TV

Netflix Smart TV PhilipsDe televisie fabrikant Philips maakt ook televisies die kunnen verbinden met het internet en voorzien zijn van apps. Philips hanteert hiervoor de naam Philips Smart TV. De Smart TV’s van Philips kunnen bijna allemaal gebruik maken van de Netflix app. Helaas heeft Philips geen duidelijk overzicht beschikbaar welke Smart TVs geschikt zijn. Hiervoor zul je even moeten zoeken naar de eigenschappen van je televisie op de site van Philips. Ben je nog op zoek naar een Smart TV van Philips? Bekijk dan de geschikte modellen op bol.com.

Philips maakt sinds 2014 ook televisies die voorzien zijn van Android TV. Het uiterlijk lijkt op de normale Smart TV van Philips echter kun je met Android TV gebruik maken van de Google Play Store. Hierdoor is het mogelijk om gebruik te maken van veel meer apps. De Android TV’s van Philips zijn geschikt voor de Netflix App. De app is te installeren van de Google Play Store.