Met de streamingdienst Netflix kijk je eenvoudig naar naar nieuwe (maar ook oude) films, series en documentaires. Het is mogelijk om op verschillende apparaten gebruik te maken van Netflix, dit kan bijvoorbeeld op de iPad of vele smartphones. Maar het is ook mogelijk om Netflix op je eigen TV te bekijken, dat is veel fijner dan een klein scherm van een telefoon of tablet! Niet elke televisie heeft een eigen App voor Netflix op TV. Maar hoe kan je dan toch gebruik maken van Netflix? Heel eenvoudig, lees hier onder de verschillende mogelijkheden.

Apple TV

Netflix op TVWe binnen met de Apple TV, dit is een van de makkelijkste methodes om Netflix op TV te krijgen. Daarnaast kent de Apple TV nog veel meer handige features! Het mooie van dit apparaat is het kleine formaat, hierdoor kun je hem eenvoudig kwijt bij je televisie. Om de Apple TV te gebruiken heb je een HDMI kabel nodig, dit is de enige aansluiting op het apparaat zelf. Dit is vast geen probleem, tegenwoordig heeft elke TV wel een of meerdere HDMI aansluitingen.

De Netflix App staat al standaard geïnstalleerd. Hierdoor kun je na het opstarten van de Apple TV direct naar de App gaan, dit kan je doen door de bijgeleverde afstandsbediening. Je krijgt een inlogscherm te zien, log hier in met jouw persoonlijke Netflix account. Heb je nog geen account? Klik dan op de pagina Netflix aanmelden om een eigen account aan te maken.

Wil je de Apple TV kopen voor Netflix op TV? Koop hem dan via deze link bij Bol.com Dan heb je het hem de volgende dag in huis zodat je lekker kan genieten van een mooie film of serie op je bank! Op de pagina Netflix Apple TV staat uitgebreid beschreven met screenshots hoe je Netflix kan gebruiken op de Apple TV.


Chromecast

De tegenhanger van de Apple TV komt van Google en heeft de naam Chromecast. Dit is een heel klein apparaatje waar al een HDMI kabel inzit, hierdoor klik je hem eenvoudig in je TV en heb je Netflix op TV. Het apparaat is pas sinds kort verkrijgbaar en hierdoor nog niet overal verkrijgbaar, vanaf 5 mei 2014 kun je hem overal bestellen.

De Chromecast lijkt op een dongle die jeNetflix op TV Chromecast in de HDMI poort van jouw televisie stopt. Om het apparaat van stroom te voorzien zit er een USB kabel bij, deze dient in de USB poort van je TV geplaatst te worden. Heeft je TV geen USB? Dan volstaat een normale USB oplader ook!

Op de Chromecast staat zelf geen Netflix, hiervoor dien je namelijk een  telefoon of tablet te gebruiken waarop Netflix wel is geïnstalleerd.  Door de Chromecast met hetzelfde WiFi netwerk als de telefoon of tablet te verbinden kan je de film vanuit Netflix streamen naar de Chromecast. Hierdoor heb je eenvoudig Netflix op TV! Heb je geen Android telefoon of tablet? Geen probleem! In de Appstore staat de Chromecast-applicatie die je kan installeren op jouw iPhone of iPad. Meer informatie over Netflix en de Chromecast? Kijk dan op pagina Netflix Chromecast.

Klik hier om de Chromecast te bestellen.


Netflix op TV: Smart TV

Televisies die het afgelopen jaar en nu op de markt komen ondersteunen vaak Netfllix op TV. Dit wordt gedaan doormiddel van een applicatie die je vaak moet installeren via het internet op de televisie. Het grote voordeel hiervan is dat je geen extra apparaat nodig heb. Op de markt worden dit Smart TV’s genoemd, hier zit namelijk software ingebouwd wat het mogelijk maakt om gebruik te maken van applicaties als Netflix.

Samsung heeft diverse Smart TV’s tegen lage prijzen die ook Netflix ondersteunen. Bekijk deze televisies via de volgende link. Heb je al een Samsung TV? Dan kun je op de pagina Netflix Samsung TV kijken of jouw TV ook ondersteuning biedt.


Consoles

Netflix op TV XBOX PS3Op de markt zijn diverse spelcomputers waarmee je Netflix op TV kan kijken. Dit is vooral handig als je al een console hebt, hierdoor kun je bijvoorbeeld in een andere kamer ook Netflix op TV kijken, het is namelijk mogelijk om met meerdere ‘schermen’ tegelijk te kijken op een abonnement.

Xbox

Heb je een Xbox 360 of Xbox One? Dan kan je daarmee Netflix op TV kijken. Hou er wel rekening mee dat je een Xbox Live Gold abonnement moet hebben, dit is niet gratis. Via deze link kun je goedkoop Xbox Live Gold aanschaffen. Nadat je dit hebt geactiveerd kan je de Netflix applicatie downloaden, hierna dien je in te loggen en kan je lekker genieten van het kijken naar films!

Playstation

Ook met de Playstation 3 en Playstation 4 is het mogelijk om Netflix te kijken op de televisie die is aangesloten op de spelcomputer. Om gebruik te maken van Netflix dien je wel een Sony Entertainment Network account te hebben, maar deze kun je gratis aanvragen. Hoe gebruik je Netflix dan? Heel simpel, start de Playstation op en ga naar TV-/Videodiensten en klik de Netflix app aan. Als hij klaar is met opstarten dien je in te loggen met jouw persoonlijke Netflix account.

Nintendo

Met de Nintendo Wii en Wii U kan je ook Netflix op TV gebruiken. Open de Wii Shop Channel op de Nintendo Wii en open hier de Wii Kanalen in het hoofdmenu. Hierna zie je de app Netflix Instant Streaming, deze dien je te downloaden en hierna kan je gebruik maken van Netflix op de Nintendo Wii. Hetzelfde geldt voor de Wii U alleen open je de Nintendo eShop.