Heb je een iPad in bezit en wil je graag gebruik maken van Netflix? Dat kan! Netflix iPad is uitermate geschikt voor het kijken van films en series via Netflix. Op deze pagina leggen wij jou uit hoe je Netflix op je iPad kan installeren en hoe het werkt. 

We gaan er van uit dat je al een abonnement van Netflix hebt. Zo niet? Kijk dan even op de pagina Netflix abonnement, hier kan je de verschillende abonnementen van Netflix bekijken. Op de Netflix aanbod pagina kan je zien wat Netflix allemaal beschikbaar heeft in Nederland.

Pak je iPad erbij en open de App store van Apple. Vul in de zoekbalk van de App store ‘Netflix’ in en start de zoekopdracht. Je krijgt dan als het goed is de volgende resultaten.

 

Netflix iPad

 

Het eerste resultaat is Netflix van Netflix Inc. Dit is de officiële applicatie van Netflix en is gratis. Installeer deze Netflix iPad App.


Netflix iPad App

Nadat de Netflix iPad App is geïnstalleerd start je hem op. Je krijgt nu de mogelijkheid om een gratis proefperiode te starten (24 uur), voor als je nog geen abonnement hebt. Heb je al wel een abonnement? Klik dan onderin op Ben je al lid? Meld je aan. 

Nadat je bent ingelogd krijg je het startscherm te zien. Hier kun je zien welke films op Netflix of Facebook populair zijn. Verder kun je zien welke films nieuw zijn en welke series er momenteel zijn op de Amerikaanse TV. Als je verder naar onder scrolt zul je zien dat Netflix al veel categorieën heeft om snel een film of serie te vinden die jou aanspreekt. Links boven zit een knop om het menu te openen, hier kan films en series zoeken op basis van genres.

Netflix iPad          Netflix iPad


Afspelen

Om een film af te spelen klik je op de thumbnail cover. Je zult een popup te zien krijgen met een thumbnail cover. Daar kun je op play drukken om de film te starten. Klik je op een serie? Dan krijg je een popup met alle afleveringen. Zijn er meerdere seizoen beschikbaar? Klik dan op Seizoen 1 > en je zult een lijst te zien krijgen met alle beschikbare seizoenen die je weer vervolgens kan aanklikken om daarvan de afleveringen te zien.

Netflix iPadNetflix iPad

Zodra een film of serie afgespeeld wordt krijg je het onderstaande scherm te zien. Je kunt met de onderste balk door de film heen scrollen. Wil je geen of een andere ondertiteling? Dit kan door rechtsboven op het spreekballonnetje te klikken. Onderin zit nog een knop om tien seconden terug te spoelen, handig voor als je even niet oplette tijdens de film of serie! Naast het spreekballonnetje zit ook een knop met 3 witte blokjes, dit is een menu om snel naar een andere aflevering te gaan.

Netflix iPad


Mijn lijst

Als je een film of serie aan klik zul je ook de optie + Mijn Lijst zien. Dit is een handige functie om een film of serie op te slaan in jouw persoonlijke lijst. Hierdoor kan je hem later snel terug vinden! Je mijn lijst kan je terug vinden op het startscherm van Netflix iPad.

Netflix mijn lijst


Verder kijken

Als je een film of serie niet helemaal afkijkt zal Netflix dat onthouden. Op het startscherm zal bovenin komen te staan onder het kopje Verder kijken. Hierdoor hoef je de volgende keer niet meer te zoeken naar de film en serie en kan je direct verder kijken waar je gebleven was!

Netflix iPad


Netflix Kids

Netflix heeft ook een speciale Kids mode voor Netflix iPad. Om deze op de iPad te openen klik je bovenin op Kids, je zult nu de Kids mode te zien krijgen. Bovenin op dezelfde plek kun je weer terug naar de normale modus.

 Netflix Kids iPad