Google heeft begin 2014 een nieuw apparaat gelanceerd, het heeft de naam Chromecast meegekregen. Met de Chromecast is het mogelijk om met je telefoon of tablet beeld te streamen naar je televisie. Zo kun je eenvoudig filmpjes en foto’s vanaf je telefoon op de TV afspelen. Ook is er ondersteuning voor Netflix. Zo kun je dus Netflix films en series kijken op de TV via je telefoon. Zeer handig als je TV geen eigen Netflix App heeft. Hoe dit werkt lees je verderop in dit artikel. Heb je recent een nieuwe Smart TV gekocht. Dan is de kans groot dat de Netflix app al aanwezig is op je Smart TV.

Wat is de Chromecast eigenlijk

De Chromecast is een klein apparaat van Google wat streaming kan ontvangen van een Android en iOS smartphones of Tablets. De Chromecast is voorzien van een USB aansluiting en heeft één HDMI uitgang. Dit is een kabel, die je eenvoudig in de TV stopt. Hierdoor heb je geen extra HDMI kabel nodig. Door het kleine formaat stop je hem zo achter je TV weg. Het enige wat je nog nodig hebt is stroom voor de Chromecast. De nieuwe TV’s kunnen dit leveren via een USB poort. Lukt dit niet op je TV? Dan volstaat een normale USB oplader ook.

Waar kan ik de Chromecast kopen?

De Chromecast is overal verkrijgbaar. Wil je de Chromecast graag kopen? Dit kan je het beste doen via Bol.com. Dan heb je hem het snelst in huis zodat je lekker op de bank Netflix kan kijken op je TV! Bestel je liever ergens anders? Dan kunnen we Coolblue zeker aanraden, klik hier om hem daar te bestellen.

Chromecast Netflix

Wil je graag een Chromecast aanschaffen? Goed om te horen! Ik adviseer om deze te kopen bij Bol.com omdat het een betrouwbare shop is en ze leveren de Chromecast snel thuis zodat je ermee Netflix kan kijken.

Chromecast Ultra

Er is ook een verbeterde versie beschikbaar onder de naam Ultra. Met deze versie wordt 4K resolutie ondersteund. Daarnaast is deze variant ook een stuk sneller, zo laden films 1,8 sneller dan de normale variant! Heb je dus een 4K TV? Ga dan zeker voor de Chromecast Ultra. Hierdoor is het dus mogelijk om films en series in 4K te kijken. Ook kijk je natuurlijk je favoriete YouTube video’s in 4K kwaliteit, de beste kwaliteit die YouTube heeft. Op dit moment is de Chromecast Ultra alleen via Google zelf te verkrijgen. De verwachting is dat deze ook binnenkort is bijna andere winkels in Nederland.

Netflix Chromecast gebruiken

Nu komt het belangrijkste, hoe werkt de Google Chromecast eigenlijk? Als eerste sluit je hem aan op de TV via de ingebouwde HDMI kabel. Ook dien je het apparaat van stroom te voorzien, dit gaat via een USB kabel. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een telefoonoplader gebruiken of een USB poort van de TV zelf. Om beeld te krijgen dien je de TV op het juiste kanaal te zetten. Zodra je beeld heb pak je je telefoon erbij. De Chromecast heeft zelf geen app om Netflix te kijken. Dit dien je via de telefoon te doen. Let op dat de Chromecast en de telefoon op hetzelfde WiFi netwerk zitten. Open op je telefoon de Netflix app. In de rechterbovenhoek komt een icoontje te staan. Zodra je daar op klikt krijg je een lijst te zien, hier kan je kiezen om de Chromecast als afspeel apparaat te gebruiken.

Werkt het niet?

Controleer als eerste of de Chromecast en je telefoon op hetzelfde WiFi netwerk zitten. Dit is nodig zodat je telefoon de Chromecast kan vinden.