Netflix 4K

Netflix 4K

De streaming dienst Netflix gaat het binnenkort mogelijk maken om films en series in 4K resolutie te bekijken. Dit heeft Netflix tijdens de CES aangekondigd. Het zal in het begin om een select aantal films en series gaan. Hieronder leggen we in het eerst uit wat 4K eigenlijk is.

Wat is Netflix 4K?

4k is een term die een beeldresolutie beschrijft, namelijk 3840 bij 2160 pixels. Deze resolutie is precies 4 keer zo groot als Full-HD, daarvoor staat de 4 in 4K. Om deze resolutie te kunnen streamen is veel bandbreedte nodig en daardoor zal Netflix gebruik gaan maken van een nieuwe video codec genaamd h265/hevc. Deze codec maakt het mogelijk om het beeld twee keer zo goed te comprimeren als de huidige h264 codec die Netflix momenteel gebruikt.

4K afspelen

Om gebruik te maken van Netflix 4K heb je een speciale TV nodig die voorzien is van deze hoge resolutie en overweg kan met de h265 codec. De meeste televisies die in 2014 gaan uitkomen zullen voorzien zijn van deze video codec.

Netflix 4K aanbod

Het is voor Netflix alleen mogelijk films en series aan te bieden in 4K kwaliteit als het bron material dit ook is. Hierdoor zal het aanbod in 4K vooral voor nieuwe films en series zijn. Daarnaast maakt Netflix ook eigen films en series, deze zullen in 4K resolutie beschikbaar zijn als het bedrijf gaat starten met 4K streaming.