KPN play

KPN werkt aan Netflix-concurrent met de naam ‘Play’

KPN playHet Nederlandse bedrijf KPN is bezig met het ontwikkelen van een streaming videodienst. Het platform wat de naam Play meekrijgt zal voorzien zijn van tv-series, films en live TV.

KPN is momenteel druk bezig met hun streaming videodienst Play. Het is de bedoeling dat ook niet-KPN-abonnees gebruik kunnen maken van de dienst. De streaming videodienst van KPN zal beschikbaar komen voor apparaten die voorzien zijn van Android en iOS. Ook wordt de Netflix Chromecast van Google ondersteund.

Momenteel vindt er een testfase plaatst die alleen gebruikt kan worden door een beperkt aantal gebruikers. Het plan van KPN is om in juli ongeveer 1500 tot 2000 testers in te zetten om de dienst volledig te testen. Een woordvoerder van KPN heeft laten weten dat ze in de testfase vooral willen kijken wat mensen graag willen zien. Hierdoor wil KPN de focus leggen op content van hoge kwaliteit.

Een specifieke releasedatum van Play is niet bekend. Wel heeft KPN gemeld dat ze verwachten dat Play eind 2015 voor iedereen beschikbaar zal zijn. Wat de eventuele kosten hiervan zijn is nog niet bekend. Netflix bied op dit moment al een netflix abonnement aan voor € 7,99.

Het is nog niet bekend wat het aanbod van Play ongeveer zal zijn. Grote bekende series hebben vaak al contracten met andere videodiensten als Netflix of HBO Go.

Netflix is niet de enige concurrent van de streamingdienst van KPN. In Nederland is namelijk ook Videoland actief met een streamingdienst en NLziet waar veel Nederlandse tv-series te zien zijn.