Helaas, Netflix wordt duurder

Netflix heeft bekend gemaakt dat het de prijzen van abonnementen binnenkort gaat verhogen met enkele euro’s per maand. De prijsverhoging gaat eerst gelden voor nieuwe klanten, later zal Netflix ook de verhoging bij bestaande klanten doorvoeren.

Via een document voor aandeelhouders heeft Netflix laten weten de prijs van abonnementen te gaan verhogen. In januari is er al een test geweest met een prijsverhoging van 1 euro voor abonnees in Ierland. Dit had weinig tot geen effect op het aantal nieuwe leden. Netflix wilt afhankelijk van de markt de prijs met 1 of 2 dollar verhogen.

De precieze prijsverhoging voor Nederlandse abonnees is niet nog bekend. Verwacht wordt dat het abonnement 1 of 2 euro per maand duurder wordt voor nieuwe gebruikers. Bestaande abonnes blijven zeker twee jaar nog het oude bedrag van € 7,99 per maand betalen.

Netflix heeft ook bekend gemaakt hoeveel winst het bedrijf heeft gehaald in het eerste kwartaal van 2014. De winst viel hoger uit dan verwacht werd. De nettowinst steeg van 3 miljoen dollar tot maar liefst 53 miljoen dollar. Dit komt vooral door het flinke aantal nieuwe klanten. Er waren namelijk 4 miljoen nieuwe leden bijgekomen, wereldwijd heeft Netflix nu 48,4 miljoen leden.