Wil je geen gebruik meer maken van de streamingdienst Netflix en dus wil je Netflix opzeggen? Of wilde je Netflix maar een maand uitproberen? Dan is het mogelijk om je Netflix abonnement op te zeggen via de website van Netflix. Dit is makkelijk en eenvoudig, hoe je dit doet en waar lees je in het artikel hieronder. Daarin wordt stap voor stap beschreven hoe je jouw Netflix abonnement kan opzeggen.

Weet je nog zeker of je Netflix wilt opzeggen? Kijk dan eens op de aanbod pagina. Daar kun je zien wat Netflix in Nederland allemaal beschikbaar heeft. Misschien zit er wat leuks voor je bij wat je nog graag wil zien.

Hoe kan ik Netflix opzeggen?

Voor Netflix opzeggen kun je onderstaande stappen doorlopen.

Netflix opzeggen1. Inloggen via de website van Netflix
Om Netflix op te zeggen dien je eerst in te loggen via de website van Netflix. Klik hier om naar de website van Netflix te gaan. Nadat je bent ingelogd klik je in de rechterbovenhoek van de Netflix site op je eigen naam.

Je krijgt dan een uitklap menu die vergelijkbaar is met de afbeelding hier rechts. Klik daar op Mijn account.

2. Mijn account.

Nadat je op mijn account heb geklikt zal er een nieuwe pagina openen. Op deze pagina kun je jouw Netflix abonnement inzien en aanpassen. Om je Netflix abonnement op te zeggen klik je op de button Lidmaatschap opzeggen aan de linkerkant. Zie ook onderstaande screenshot.

Netflix opzeggen

3. Stopzetten van het Netflix abonnement

Netflix opzeggenAls je op de button Lidmaatschap opzeggen heb geklikt krijg je een nieuwe pagina met wat informatie. Daarin staat op welke datum het abonnement eindigt. Om de opzegging definitief te maken klik je op de blauwe button Opzeggen. 

Netflix heeft sinds de lancering de prijzen van de abonnementen verhoogd. Als je nog de oude prijs van €7,99 per maand betaald en je abonnement nu opzeg, zal die prijs komen te vervallen voor als je jouw account weer activeert.

Netflix telefonisch opzeggen

Het is ook mogelijk om Netflix telefonisch op te zeggen. Dit kun je doen door te bellen naar de klantenservice van Netflix in Nederland. Het telefoonnummer hiervan is 0800 – 022 9859


Account opnieuw activeren

Wil je je account toch weer activeren dan kan je dit heel eenvoudig doen wanneer je wilt. Je kijk voorkeuren worden door Netflix automatisch voor een jaar lang opgeslagen.

Netflix opzeggen

Netflix opzeggen na de gratis proefperiode

Netflix biedt de mogelijkheid voor nieuwe klanten om de streamingdienst een maand gratis te proberen. Hierdoor kun je kijken of Netflix je wel bevalt en of je het dus waard vindt om ervoor te gaan betalen. Bij het aanvragen van de gratis maand zul je echter wel betaalgegevens moeten invullen. Let wel dus op; Netflix zal je betaalde abonnement direct na de proefperiode in laten gaan. Wil je dit niet? Zorg dan dat je voor het einde van de maand Netflix opzegt doormiddel van bovenstaande stappen bij Netflix opzeggen.